вопрос по 287
New member
- Реакции
- 0
Я знаю что запретили с личного опыта: в прошлом месяце в налоговой сервер не работал 4 дня (с 14 по 17 число) и все начали паниковать и я в том числе. Побежала сдавать в бубажках, но у МЕНЯ НЕ ПРИНЯЛИ, сказали постановление вышло не принимать у малых предприятий и как не упрашивала ни в какую (говорят если здать в бумажках то мы нарушим их статистику по сдаче отчетности в эл. виде) На благо все починили и я здала в электронке. Кстате образец декларации есть в програме БЕСТ ЗВИТ.
Статью 49 НКУ, по-моему, никто не отменял. А то, что они говорят, что есть постановление, то пусть скажут, какое именно, и в письменном виде предоставят причину отказа:
"49.10. Відмова посадової особи органу державної податкової служби прийняти податкову декларацію з будь-яких причин, не визначених цією статтею, у тому числі висунення будь-яких не визначених цією статтею передумов щодо такого прийняття (включаючи зміну показників такої податкової декларації, зменшення або скасування від'ємного значення об'єктів оподаткування, сум бюджетних відшкодувань, незаконного збільшення податкових зобов'язань тощо) забороняється.
49.11. У разі подання платником податків до органу державної податкової служби податкової декларації, заповненої з порушенням вимог пунктів 48.3 та 48.4 статті 48 цього Кодексу, такий орган державної податкової служби зобов'язаний надати такому платнику податків письмове повідомлення про відмову у прийнятті його податкової декларації із зазначенням причин такої відмови:
......."
А цією статтею (п. 49.4) передбачено подання декларації в електронноми вигляді тільки для середніх та великих підприємств